Wat is SEO?

SEO zorgt ervoor dat u beter gevonden wordt in het organisch (onbetaalde) gedeelte van Google. Er zijn 3 zaken belangrijk bij SEO: techniek, content en populariteit.

SEO Techniek

Techniek richt zich vooral op het wegnemen van blokkades: is de site te indexeren, wordt er gebruik gemaakt van nette HTML, is de opmaak gescheiden van de HTML, XML sitemap aanwezig, metatags etc. Techniek is de basis voor SEO.

SEO Content

Content is de tekst die op de website staat. Is niet enkel de leesbare tekst, maar ook het goed gebruik maken van de “onder water” HTML componenten: metatags, title, koppen (H1, H2 etc), plaatjes, anchor tekst, etc. “Content is King” is een veel gebruikte term. Content is voor 40% verantwoordelijk voor de vindbaarheid.

SEO Populariteit

Populariteit: hoe populair is een pagina van een website mbt een bepaald zoekwoord? Dit kan o.a. gemeten worden aan de hoeveelheid  (relevante) sites die een link opgenomen hebben naar die betreffende pagina (bij dat trefwoord). Populariteit is de belangrijkste factor en telt ongeveer voor 60% mee.

SEO Conversie

SEO richt zich op “gevonden worden”, sta ik op de eerst pagina bij Google en klikt de klant door naar mijn site? Daarna is het belangrijk dat de klant doet, wat je wilt dat ie doet: wordt er een product gekocht, vult men het formulier in, wordt de brochure gedownload, etc. Dit noemen we conversie.

Zonder conversie heeft SEO geen nut.  

Techniek, content en conversie hebben we zelf in de hand. Deze zaken spelen zich af op onze website (OnPage). Populariteit is afhankelijk van andere websites (OffPage).

SEO Oisterwijk heeft een aantal SEO Diensten ontwikkeld, waardoor uw website hoger komt in Google..